Search
Close this search box.

Naaldbomenmaand!

Wat is er in overvloed aanwezig en blijft ook nog eens groen in de maand januari? Precies! Naaldbomen. De meeste naaldbomen blijven groen in de winter en bevatten prachtige gezonde stoffen die wij massaal weggooien tijdens de kerstperiode.  De natuur geeft ons namelijk precies wat wij nodig hebben, elk seizoen, al duizenden jaren lang. Naaldbomen werden vroeger namelijk al gebruikt voor de luchtwegen, het immuunsysteem en de spierpijn. Iets wat we goed kunnen gebruiken in deze periode. Voor ons DE periode dus om deze mooie bomen eens nader te bekijken. 

In het kader van alle kleine beetjes helpen zijn we dus begonnen met het verwerken van onbespoten gebruikte kerstbomen. Dit hebben we op twee plaatsen mogen doen. Bij Buitengoed Vaeshartelt hebben we de gewone fijnspar gerecycled en samen met ImpactHunters hebben we de Abies Nordmanniana verwerkt (dit is de Nordic Touch geworden!)

Daarnaast bekijken we een aantal naaldbomen van dichtbij in onze vlogs en kun je een gratis boekje downloaden (en nee, je emailadres mag je bij je houden) met informatie over hoe je een naaldboom (en dus je eigen kerstboom volgende jaar) kun verwerken. 

share

related stories