De boom des doods…Wat? Of toch een godenboom? Huh? De walnotenboom is geassocieerd door de Grieken met Kar, de god van de dood, ook zouden er volgens hun heksen omheen dansen. Wij hebben ze niet gezien in ieder geval. Leuk contrast, de romeinen zagen walnoten weer als een godenvoedsel, het stond symbool voor kinderlijkheid en vruchtbaarheid. Een ding is zeker, van met walnoot kun je veel. SoapSeries heeft dan ook meerder producten ervan gemaakt. Zo hebben we voor Vaeshartelt Walnoten-honing pasta gemaakt, hebben we leuke walnoten schrijfsets gemaakt, badhanddoeken gekleurd en natuurlijk zeep gemaakt. 

Eigenschappen
Walnoten bevatten veel mooie stoffen, zowel voor inname als voedsel als binnen cosmetisch gebruik. De bolsters, waar SoapSeries inkt van maakt, bevatten veel looistoffen, vitamine C en werkt daardoor ontsteking werend op de huid. 

SoapSeries walnoten oogst 2022

SoapSeries heeft een mooie oogst van 20-25 kilo walnoten geraapt bij Vaeshartelt. Uiteraard is niet alles geraapt i.v.m. voedsel voor de (wilde) dieren en de bodem grond. Van de walnoten is walnotenolie geperst die verwerkt is in walnoten-honing pasta (verkrijgbaard bij Vaeshartelt). Van de bolster is inkt gemaakt waarna badhandoeken zijn gekleurd en schrijf inkt is gemaakt als leuke kleine gift set.

Bekijk de Wallie! Onze Walnoten zeep.  

DSC_0546
Walnoten boom

INCI: JUGLANS REGIA L.
Afkomst: Vaeshartelt/eigen kweek
Status: eigen kweek  (niet gecertificeerd)