Hi! wij zijn SoapSeries!

SoapSeries is in 2019 gestart vanuit een hobby. Ik, Robby Marx, was tijdens de lockdown opzoek naar een leuke date voor thuis. Tijdens mijn lange online zoektocht van 5 minuten naar wat te doen kwam er te voorschijn: je kunt thuis zeep maken! Ik denk, dat is leuk voor beide! Na de aankoop van wat spulletjes zijn we begonnen. We gingen de hot-processed methode gebruiken. Ofwel, de zeep ging in de oven. Uiteraard waren we even niet op aan het letten tijdens de productie en de zeep begon te rijzen in de oven. Dusss… de oven lag vol heerlijk ruikende zeep…

Na deze nogal leuke kennismaking met de zeep werd ik een beetje verslaaft. Ik begon kruiden vanuit de keuken te gebruiken en wilde steeds meer natuur in de zeep verwerken (ik heb namelijk nogal een voorliefde en vertrouwen in de natuur). De jaren erna ben ik blijven experimenteren, veel literatuur gelezen en ook vele andere producten in cosmetica gemaakt. 

Het allerleukste is de ontdekkingstocht naar alle mogelijkheden die je binnen 1 plant kunt vinden. Geloof me, het is een oneindige zoektocht. Dit betekend natuurlijk ook dat het assortiment van SoapSeries met de natuur zal meebewegen en zoveel mogelijk van de plant zal gebruikt worden  in onze producten. Ook voor bedrijven zullen er veel mogelijkheden komen om biologische cosmetica te introduceren.

Sinds SoapSeries voornamelijk gelooft een echte connecties is onze online wereld vrij beperkt geweest. Nadat een grote groei is ontstaan en Robby Marx nu fulltime werkt aan het bedrijf is ook de stap gezet om online te groeien. 

Leo de schildpad
Ons logo bevat een schildpad, Leo. Leo is langzaam, neemt de tijd, maar komt wel ver. Net zoals de natuur. De natuur is langzaam, maar overleeft altijd, de natuur neemt de tijd. Dit voeren wij ook door bij SoapSeries. Wij laten onze zepen 4-6 weken drogen. Onze macraten moeten soms wel 4 weken liggen, en we volgen het ritme van de natuur. Leo is SoapSeries, Leo is de natuur.


Cosmetica bos
Een van SoapSeries dromen was een eigen cosmetica bos. Voornamelijk worden in deze tijd voedselbossen aangelegd. Bossen die gericht zijn om op een biologische, natuurlijk en duurzame manier de mens te voldoen van voedsel. Natuur en mens gaan dan ook meer en meer samen leven. Samen met Kasteel Vaeshartelt is er een samenwerking gevonden om op korte termijn het eerste cosmetica bos aan te leggen van ??? Wij hebben geen idee, het is daarom waarschijnlijk ook een primeur. Een bos wat ingrediënten voortbrengt specifiek voor de productie van cosmetica. Op deze manier kunnen wij verantwoord aan onze ingrediënten komen, geven wij iets terug aan het milieu en hopen we dat het mooie landschap van Limburg nog lang mooi mag blijven.

Naam SoapSeries
De naam SoapSeries is bedacht tijdens het luisteren van een podcast over zeep. Daar werd in verteld dat het woord soapseries vroeger is ontstaan door wasmiddelen fabrikanten die reclame tijd hadden ingekocht! Na wat google kwamen we tot de ontdekking dat dit klopte! Om precies te zijn is de eerste ‘soap’ ontstaan in 1933 toen zeepfabrikant Procter & Gamble 12 minuten hoorspel uitzond waarna 3 minuten reclame tijd werd ingelast voor zeepmerk Oxydol. Nog preciezer, de naam ‘soapserie’ is voortgekomen uit ‘soap opera’, uitzendingen die werden gesponsord door wasmiddelenfabrikanten. Gelukkig was wat na onderzoek de naam SoapSeries nog vrij waarna de traditie van verhalen en zeep willen voortzetten. De verpakking van onze zepen gaan zullen namelijk unieke kleine kunstwerken worden die je kunt sparen en het verhaal van de natuur vertelt! Om de zoveel maanden zal een nieuw ontwerp komen (ofwel een nieuwe symbolisch verhaal). 

Samenwerking

SoapSeries geloof in samenwerking. Samenwerking is volgens ons de key tot een betere wereld. Samen kunnen we de natuur helpen, eenzaamheid verminderen en gezonder gaan leven. Samenwerking is dan ook al gevonden met kunstenaars, artiesten en kleine ondernemers. Hun producten vind je dan ook al terug in onze webshop!